Reizen met beperking makkelijker met apps

Bijvoorbeeld Thomas. Hij reist 4 keer per week voor zijn werk van Zeist naar Utrecht met de trein. In Utrecht neemt hij de bus en moet dan nog een klein stukje lopen. Al met al een bekende route heel gewoon. Doordat Thomas zeer slechtziend is, vindt hij het echter lastig om ergens anders heen te moeten voor zijn werk. Hij is gewend aan het reizen met de trein op dit bekende traject, maar een onbekende route en stad is soms lastig.

Sinds kort gebruikt hij apps op zijn smartphone, die hem helpen bij het reizen met de trein en navigeren in een nieuwe stad. Hoewel het niet altijd goed gaat en hij soms nog steeds de weg moet vragen, vindt hij het minder vervelend als hij voor een afspraak met collega’s op een andere locatie naar een voor hem onbekende plaats moet reizen. Er zijn verschillende applicaties beschikbaar, en ze kunnen een waardevolle aanvulling zijn voor mensen die zelfstandig reizen met een beperking.

Voorbeelden van apps zijn:
– apps die helpen blinden en slechtzienden door een stad te navigeren;
– navigatie en informatie over toegankelijkheid voor mensen met verschillende beperkingen op basis Layer en een groeiende database met informatie over het hele land;
– makkelijker reizen met de trein voor blinden en slechtzienden.