Overstappen van zorgverzekeraar?

Het is weer december en dat betekent dat je weer van zorgverzekeraar kunt overstappen. Dat is ook langzamerhand wel duidelijk, want op radio, tijdschriften en televisie word je overspoeld door de zorgverzekeraars. De ene claimt de goedkoopste te zijn, de ander met de beste zorg en diverse zorgverzekeraars claimen dat je alleen betaald waarvoor je gebruikt. Het is voor veel consumenten dan ook moeilijk om door de bomen het bos te zien en de beste ziektekosteverzekering af te sluiten. In dit artikel worden daarom een aantal belangrijke onderdelen besproken waar je op moet letten als je wilt overstappen.

zorgAllereerst is het belangrijk om voor 1 januari 2016 de oude zorgverzekering op te zeggen. Uiteraard is het van belang om wel een nieuwe zorgverzekeraar te hebben gevonden door wie je ook geaccepteerd moet worden. Iedere zorgverzekeraar moet de basisverzekering aan je verschaffen, maar een aanvullende verzekering kan worden geweigerd. Ben je er nog niet uit? Kijk dan nog goed rond en informeer naar de mogelijkheden. Het is namelijk mogelijk om voor 1 februari 2016 een nieuwe zorgverzekeraar te vinden, al moet de oude zorgverzekeraar wel al voor 1 januari zijn opgezegd!

Een aanvullende verzekering is handig als je weet dat je dit jaar bepaalde kosten gaat maken. Het is belangrijk om een balans te maken van kosten en deze te vergelijken met de kosten die je kwijt zal zijn aan een aanvullende verzekering. Als je meer kosten denkt te maken dan de kosten van een aanvullende verzekering is het handig om een aanvullende verzekering af te sluiten. Maak je minder kosten dan is het goedkoper om de kosten zelf te betalen. Als je van zorgverzekeraar wilt overstappen met een aanvullende verzekering is het raadzaam om te controleren of je door de nieuwe zorgverzekeraard geaccepteerd wordt.

Het eigen risico is voor 2016 €385,-. Je kunt naar eigen wens het eigen risico verhogen. Dit doe je natuurlijk als je denk dat je het volledige eigen risico niet zult gebruiken en dat je het bij een noodgeval zelf kunt betalen. Kijk ook goed naar welke zorg je nodig zult hebben in 2016. Niet alles gaat namelijk van je eigen risico af. Hierbij kun je denken aan een doktersbezoek, maar ook kraamzorg. Verdiep je dus nog even in het eigen risico! Daarnaast is het belangrijk om je ook te verdiepen in je aanvullende tandartsverzekering, het aansluiten bij een collecitiviteit en of je in aanmerking komt voor zorgtoeslag.

Het is dus aan te raden om je goed te verdiepen in wat zorgverzekeraars allemaal bieden en op welke zorg je aanspraak wilt maken. Je kunt je makkelijk en eenvoudig verdiepen door middel van vergelijkingssites. Poliswijzer.nl is één van deze vergelijkingssites en biedt consumenten de mogelijkheid om eenvoudig diverse zorgverzekeraars te vergelijken bij alle verzekeraars. Wil je eenvoudig overstappen van zorgverzekering? Ook dan kun je bij Poliswijzer.nl terecht. Wel zo makkelijk! Succes met het uitzoeken van de juiste zorgverzekering!